ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Καλησπέρα,
Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, πολλοί από εμάς χρειαζόμαστε μια ψυχολογική υποστήριξη, τόσο από τους ανθρώπους μας, όσο και από επαγγελματίες στο χώρο της ψυχικής υγείας. Δυστυχώς ωστόσο, αρκετοί από εμάς δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε μια τέτοια στήριξη αυτή την περίοδο. Με αυτό το σκοπό η Ομάδα Αλληλεγγύης των SupportArtWorkers ήρθε σε επαφή με επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας αλλά και άλλων εναλλακτικών μεθόδων όπως η Συμπαράσταση για Αναθεώρηση και ο Διαλογισμός και με τη δική τους προσφορά είμαστε σε θέση να προτείνουμε τις παρακάτω δράσεις σε όσους από εμάς έχουν άμεση ανάγκη:
1. “Αξίωμα επιδιορθώσεων” – Bιωματικό εργαστήριο για τη ματαίωση
Μια τρίωρη διαδικτυακή διεργασία ομάδας που θα εξερευνήσει το βίωμα της ματαίωσης και πώς αυτό μας επηρεάζει. Θα ανατρέξουμε στο όραμά μας και στην καλλιτεχνική μας ταυτότητα, θα αναζητήσουμε δεξιότητες και ικανότητες που υποστηρίζουν το επόμενο βήμα καθώς και τρόπους που μπορούμε να λειτουργήσουμε, όχι ως θύματα μιας κατάστασης, αλλά ως φορείς μιας πρόσφορης αλλαγής που διευκολύνει την προσωπική μας έκφραση, μέσα σε μια νέα καλλιτεχνική πραγματικότητα. Συντονίστριες, η ψυχοθεραπεύτρια Αλεξάνδρα Βασιλείου (

www.processworkhub.gr

και η ψυχοδραματίστρια Βέρα Λάρδη (

www.veralardi.gr

).

Info:
– Ημερομηνία: Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, Ώρες: 11:00-14:30
– Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 26
– Δήλωση συμμετοχής στο email:
“Βιωματικό εργαστήριο”
– Κόστος: Δωρεάν
– Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Συμπαράσταση για αναθεώρηση/ Σ.Α. (Re-evaluation Counseling/RC) – Με τη Μαρία Ανδρεουλάκη
Μια τρίωρη διαδικτυακή συνάντηση Συμπαράστασης για αναθεώρηση και ανάκτηση της έμφυτης διανοητικής και συναισθηματικής ευφυΐας μας, μέσα από τη συμπαράσταση, την ακρόαση, την εκτόνωση και την επαναπροσέγγιση αποφάσεων και καταστάσεων που ορίζουν τη ζωή μας ως καλλιτέχνεςΗ Συμπαράσταση για Αναθεώρηση προσφέρει ένα μοντέλο αυτοβοήθειας και αλληλοβοήθειας κατάλληλο για όλες και όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, φυλής, οικονομικής και οικογενειακής κατάστασης, κοινωνικής θέσης, σωματικής ικανότητας, θρησκευτικών, πολιτικών και άλλων αντιλήψεων. Την συνάντηση οδηγεί η Μαρία Ανδρεουλάκη και υποστηρίζουν η Βίκυ Αδάμου και η Αντιγόνη Γύρα.
Info:
– Ημερομηνία: Τρίτη 16 Ιουνίου 2020, Ώρες: 17:00-20:00
– Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20
– Δήλωση συμμετοχής στο email:
“Συμπαράσταση για αναθεώρηση”
– Κόστος: Δωρεάν
– Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
– Σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων μπορεί να διαμορφωθεί και 2ο γκρουπ.
– Τι είναι το re-evaluation counceling:
2. Διαλογισμός σε ομάδα από το Choros centre
Modern meditation, μέρος της θεραπευτικής προσέγγισης του Time Therapy σε online group με την Ανατολή Καραμανίδου και τον Γιώργο Παυλίδη.
Info:
– Κάθε Τρίτη 19:45-22:00
– Δήλωση συμμετοχής στο email:
“Διαλογισμός”
– Διαθέσιμες θέσεις: 7
– Κόστος: Δωρεάν
– Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
– Σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων μπορεί να διαμορφωθεί και 2ο γκρουπ.
– Υπεύθυνοι διαλογισμού: 

https://bit.ly/2XvhhoG

3. Ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας
Επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ψυχίατροι, ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές, που αγαπούν την Τέχνη και θέλουν στη δύσκολη φάση που περνάει ο χώρος μας λόγω της πανδημίας να ανταποδώσουν κάτι από τη χαρά και το συναίσθημα που έχουν δεχτεί από εκείνη μέσα στα χρόνια, προσφέρουν εθελοντικά από μία έως δύο 45λέπτες διαδικτυακές συνεδρίες την εβδομάδα (είτε ψυχιατρικές για φαρμακευτική αγωγή είτε ψυχολογικής υποστήριξης), για σύνολο δέκα συνεδριών, για κάθε ενδιαφερόμενο/η που χρειάζεται υποστήριξη ψυχιατρική ή ψυχοθεραπευτική.
Info:
– Μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να καλυφθούν: 20
– Δήλωση συμμετοχής στο email:
“Ατομικές συνεδρίες”
– Κόστος: Δωρεάν
– Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
4. Μάθημα yoga
Ένα μάθημα yoga που φτιάχτηκε στη διάρκεια του lockdown και μέσα από το οποίο βοηθήθηκε και η ίδια σωματικά και ψυχικά να αντιμετωπίσει την πρωτόγνωρη συνθήκη, που έφερε ανάμεσα στους ανθρώπους ξανά πολύ έντονα τις κατηγοριοποιήσεις (ηλικία, φύλο, οικονομική άνεση, κτλ.) και στα σώματά τους άπειρους περιορισμούς, προσφέρει η Ιόλη Ανδρεάδη (πιστοποιημένη δασκάλα yoga από τη Yoga Alliance).
Info:
– Ημερομηνία: Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 στις 16:00
– Που: Πεδίον του Άρεως.
– Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 άτομα
– Δήλωση συμμετοχής στο email:
“Yoga”
– Κόστος: Δωρεάν
– Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
.
5. Δωρεάν διάθεση βιβλίων:
Στα γραφεία του free press Η ΠΟΛΗ ΖΕΙ (εκδόσεις Λογότυπο), διατίθενται δωρεάν για τους καλλιτέχνες που το χρειάζονται λογοτεχνικά και όχι μόνο βιβλία, ευγενική χορηγία των εκδόσεων Bell, Εύμαρος και Ιωλκός. Καλό θα ήταν να τηρηθεί ένας άτυπος κανόνας 1 βιβλίο/άτομο. Επίσης, οι μέρες και το ωράριο είναι συγκεκριμένα και παρακαλούμε να τηρηθούν.
Info:
– Ημερομηνίες: Τετάρτη 3 & 10/6 και Παρασκευή 5 & 12/6, ώρες: 11:00 -16:00
– Που: Θήρας 19, πλησίον πλατείας Αμερικής, Κυψέλη
– Επικοινωνία: για απορίες/διευκρινίσεις στο mail 

sea4ever8@gmail.com

 και στο τηλέφωνο 210-8229040

**ΠΡΟΣΟΧΗ: Δηλώσεις συμμετοχής είναι έγκυρες
ΜΟΝΟ κατόπιν αποστολής email δήλωσης όπως αναφέρεται παραπάνω.
6. Δίκτυα, δομές, ομάδες κρατικές ή μη και ιδιώτες που προσφέρουν εθελοντική εργασία ή δωρεάν υποστήριξη ως έργο ή ως εθελοντές (η παρακάτω λίστα θα ενημερώνεται διαρκώς):
α. Συνύπαρξη, δίκτυο Δωρεάν Ψυχολογικής Υποστήριξης και Πολιτισμού:
Υποστηρικτικό δίκτυο αλληλεγγύης, που σκοπό έχει την ελεύθερη προσφορά υπηρεσιών ψυχολογικής στήριξης, ενδυνάμωσης και ενημέρωσης σε όσους στερούνται αυτή τη δυνατότητα λόγω της οικονομικής και κοινωνικής τους θέσης.
Ο κύκλος των συναντήσεων θα περιλαμβάνει αρχικά 5 υποστηρικτικές-συμβουλευτικές συνεδρίες και θα δίνεται η δυνατότητα ανανέωσης, κατόπιν αιτήματος του ωφελούμενου και συν- αξιολόγησης από τον/την θεραπευτή/τρια, για ακόμα 5 συναντήσεις.
γ. Ξένιος Ζευς:
Το Κέντρο Ημέρας παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και αποκατάστασης ανοιχτού τύπου. Σκοπός του είναι η πρόληψη της εκδήλωσης ψυχικών διαταραχών και υποτροπών, η αποφυγή των εισαγωγών και επανεισαγωγών σε ψυχιατρικά νοσοκομεία, η ψυχοκοινωνική επανένταξη και λειτουργική αυτονόμηση των ατόμων με ψυχικές διαταραχές, η υποστήριξη της οικογένειας, η υποστήριξη του πληθυσμού της κοινότητας σε θέματα που σχετίζονται με τη ψυχική υγεία, καθώς και η ανάληψη δράσεων για τον αποστιγματισμό της ψυχικής νόσου. Παράλληλα, το Κέντρο Ημέρας αποτελεί χώρο κλινικής άσκησης νέων λειτουργών ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης επαγγελματιών ψυχικής υγείας και εθελοντών.
Info:
– Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού στο τηλέφωνο 210- 9022010, ώρες 8:00 με 20:00.
– 

https://www.xenioszeus.org.gr/el/our-services-gr/services-gr1