ΟΜΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
#SupportArtWorkers
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ – Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων- Ώρα:18.00
ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
Η χρονική συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε, ακόμη και για τους βαθιά πληττόμενους κλάδους εργασίας του Πολιτισμού, φαίνεται να σχετίζεται με μια επιστροφή στην κανονικότητα που μόνο κανονική δεν είναι. Η Πρωτοβουλία #SupportArtWorkers από την αρχή της λειτουργίας της έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα την άμεση και ξεκάθαρη διατύπωση των αιτημάτων της. Αντίθετα, οι εξαγγελίες και τα μέτρα της Κυβέρνησης υπήρξαν απολύτως ελλιπή, ασαφή, χωρίς κανέναν μακρόπνοο σχεδιασμό για τη στήριξη του Πολιτισμού και των εργαζομένων σε αυτόν.
Παρά τις σημαντικές πιέσεις που έχουμε ασκήσει στο ΥΠΠΟ και την Κυβέρνηση, αντιλαμβανόμαστε όλοι πως το μέλλον των εργαζομένων στις Τέχνες διαγράφεται δυσοίωνο στη χώρα μας, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και λόγω της καθολικής και συστηματικής απαξίωσης του Πολιτισμού από την Πολιτεία. Ως Οργανωτική Ομάδα του #SupportArtWorkers λοιπόν, θεωρούμε πως τώρα η ανάγκη για συσπείρωση είναι μεγαλύτερη από ποτέ.
Για αυτό και για την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της Πρωτοβουλίας στο μέλλον, σας καλούμε στην πρώτη μας ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 18.00, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
Πρόκειται για έναν ανοιχτό διάλογο, στον οποίο θα αναλύσουμε την μέχρι τώρα πορεία της Πρωτοβουλίας, κυρίως όμως ΘΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ την επόμενη μέρα.
Η αφετηρία θα γίνει με εισηγήσεις της Οργανωτικής Ομάδας σε σχέση με την μέχρι τώρα πορεία της Πρωτοβουλίας SupportArtWorkers κι έπειτα θα ακολουθήσουν προσωπικές τοποθετήσεις, και διάλογος πάνω σε προκαθορισμένα θέματα τα οποία θα ορίσουμε ως την Κυριακή 28 Ιουνίου.
Η μέχρι τώρα λειτουργία μας ενημέρωσε εμπεριστατωμένα και αναλυτικά την κοινή γνώμη για το μείζον ζήτημα του Πολιτισμού και συσπείρωσε όλους τους εργαζόμενους των Τεχνών σε ένα κοινό μέτωπο. Όσοι δουλέψαμε όμως ως τώρα στην Πρωτοβουλία θεωρούμε πως δημιουργήσαμε μόνο την αρχή και η συνέχεια οφείλει να είναι ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούμε όλοι μαζί από κοντά.
Μπορείτε να καταγράψετε σε σχόλιο κάτω από το post τις προτάσεις σας για τα θέματα της Συνέλευσης ώστε να συγκεντρωθούν και να τεθούν προς συζήτηση. Παράλληλα προτείνουμε να έχουμε οργανώσει όλοι τις ενδεχόμενες προσωπικές μας τοποθετήσεις, τηρώντας τα χρονικά όρια που θα τεθούν, με στόχο να ακουστούμε όλοι και να είναι ο διάλογός μας όσο πιο παραγωγικός γίνεται.
Ελπίζουμε πως την επόμενη μέρα θα είμαστε ακόμη πιο ΠΟΛΛΟΙ, ακόμη πιο δυνατοί και ΔΡΑΣΤΙΚΟΙ.
Καλή μας αντάμωση.
#SupportArtWorkers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>