Οι «Βραδινές Βόλτες» είναι μια σειρά διαδικτυακών συνομιλιών ευρείας θεματολογίας με συλλογικότητες, κοινότητες εργαζομένων στις τέχνες και τον πολιτισμό, καθώς και πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας. Σε μια διαδρομή ελεύθερη, με κουβέντα, μουσική και εικόνες που ακολουθούν τα μονοπάτια ενός κοινού, χαλαρού, βραδινού περιπάτου, χωρίς συγκεκριμένο προορισμό, οι «Βραδινές Βόλτες» είναι ωριαίες, ζωντανές συζητήσεις για τις τέχνες, την εγχώρια πολιτιστική πολιτική, την καλλιτεχνική έρευνα κι εκπαίδευση, για όσα εμπνέουν κι εμψυχώνουν, εξελίσσουν κοινωνικά και κινητοποιούν καλλιτεχνικά.

Οι “Βραδινές Βόλτες” μεταδίδονται ζωντανά στη σελίδα facebook των Support Art Workers. Αυτή η εκπομπή θα είναι στα Ελληνικά εκτός φυσικά αν δεν μιλούν την γλώσσα οι καλεσμένοι.

Το Τρέηλερ

Βραδινή Βόλτα#1

Στην πρώτη «Βραδινή Βόλτα», την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου καλεσμέν@ ήταν τα ActiVista, Angel Seemen, Raw bee Candles και (πρώην) Space, μέλη των Drag Sabbat, της πρώτης κινηματικής και καλλιτεχνικής drag συλλογικότητας στην Ελλάδα. Η ομάδα δημιουργήθηκε στη διάρκεια της πανδημίας από drag performers ως τρόπος αντίδρασης και αντιμετώπισης των συνεπειών του κορωνοϊού. Διαμορφώνοντας κοινή γραμμή όσον αφορά στις ανησυχίες για το μέλλον της τέχνης τους, οι Drag Sabbat στοχεύουν στην ορατότητα, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, διεκδικούν την αναγνώριση του drag ως τέχνης, άρα και ως επαγγέλματος, την παροχή συμπεριληπτικών εργασιακών συνθηκών, αλλά και την προστασία τους από φοβικές συμπεριφορές.

   

 

 

 

 

Βραδινή Βόλτα#2

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στις 22.00, η «Βραδινή Βόλτα» φιλοξένησε μέσω της facebook σελίδας των Support Art Workers, μια ωριαία συζήτηση με την ομάδα έρευνας Απτάλικο για τη μουσική εργασία στις συνθήκες της κρίσης και της πανδημίας. Τι σημαίνει να είναι κάποιος/α επαγγελματίας μουσικός σε επισφαλείς συνθήκες; Πώς συμβιβάζονται οι έννοιες της δημιουργικότητας, της συνέργειας, της οικονομικής επιβίωσης, με την καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό; Ποιες είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας; Ποιοι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν, αν οι εργαζόμενοι στις επιτελεστικές τέχνες μείνουν ενωμένοι απέναντι στην ελλειπή στήριξη του κράτους και την αυθαιρεσία των εργοδοτών; Τι μουσική μπορεί να δημιουργηθεί από μουσικούς κλεισμένους στα σπίτια τους; Στο πλαίσιο της κουβέντας, θα προβληθεί βίντεο από το πρόσφατο και απώτερο παρελθόν της ομάδας.

   

 

 

 

 

Βραδινή Βόλτα#3

Η νέα δράση συσπείρωσης κι ενδυνάμωσης του μεταξύ μας διαλόγου «Βραδινές Βόλτες» (“Night Strolls”) επανήλθε την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στις 22.00 μέσω της facebook σελίδας των Support Art Workers! Αυτή την φορά συναντήσαμε σπουδάστριες δραματικών σχολών και σχολών χορού για να συζητήσουμε το πώς είναι να σπουδάζει κανείς ένα φύσει δια ζώσης αντικείμενο μέσα από το διαμέρισμά του. Πώς μπορεί να εμπνευστεί και να δημιουργήσει ερεθίσματα κανείς κάποιος/α σε συνθήκες πανδημίας ; Ποιες προοπτικές συλλογικής δράσης και διεκδίκησης γεννιούνται σε αυτές τις συνθήκες και τι παρακαταθήκη μπορεί να αφήσει στους επόμενους; Πώς βλέπουμε μια υγιή σχέση δασκάλου-μαθητή σαν αντιπαράδειγμα σε κανονικοποιημένα μοντέλα εξουσιαστικής παιδαγωγικής; Πώς επηρεάζεται η ψυχολογία ενός νέου στον χώρο ανθρώπου από τις εξελίξεις στον χώρο των τεχνών και όχι μόνο; Παρέα με τις Σοφία Αντωνίου, Μαριλένα Γκάρτζιου, Κυβέλη Κουβάτση, Τερέζα Μόσχου και Αρχοντία Μπουλούτα θα μιλήσουμε για το πριν, το τώρα και το αύριο ενός/μίας σπουδαστή/τριας καλλιτεχνικής σχολής. Σας καλούμε λοιπόν σε μια διαδρομή ελεύθερη, με κουβέντα, μουσική και εικόνες που ακολουθούν τα μονοπάτια ενός κοινού χαλαρού βραδινού περιπάτου, χωρίς συγκεκριμένο προορισμό, να ανοίξουμε έναν ακόμη διάλογο για τις τέχνες, την εγχώρια πολιτιστική πολιτική, την καλλιτεχνική έρευνα κι εκπαίδευση, για όσα μας εμπνέουν κι εμψυχώνουν, εξελίσσουν κοινωνικά και κινητοποιούν καλλιτεχνικά.

   

 

 

 

 

Βραδινή Βόλτα#4

Η επόμενη μας «βόλτα» έλαβε χώρα την Πέμπτη 25 Φλεβάρη στις 22.00. Παρέα μας ήταν οι επιμελήτριες Μυρτώ Κατσιμίχα και Ελένη Ρήγα, και οι εικαστικοί Ιάσονας Καμπάνης και Πάνος Προφήτης σε μια βραδιά γνωριμίας με τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία, με τη μορφή speed dating, μιας μεθόδου γνωριμίας αγνώστων βασισμένη στην ταχύτητα! Μέσα από αυτό το ιδιότυπο ραντεβού και μίλησαν για τις εργασιακές συνθήκες, το ρόλο της τέχνης στην κοινωνία, τις προκλήσεις και το όραμα τους για το μέλλον.

   

 

 

 

 

Βραδινή Βόλτα#5

Οι Βραδινές Βόλτες, δράση συσπείρωσης και ενδυνάμωσης των Support Art Workers, επιστρέφει την Πέμπτη 18 Μαρτίου στις 22.00. Σε μια διαδρομή ελεύθερη, με κουβέντα, μουσική, εικόνες που ακολουθούν τα μονοπάτια ενός κοινού, χαλαρού, βραδινού περιπάτου, χωρίς συγκεκριμένο προορισμό, οι Βραδινές Βόλτες είναι ζωντανές συζητήσεις για τις τέχνες, την εγχώρια πολιτιστική πολιτική, την καλλιτεχνική έρευνα κι εκπαίδευση, για όσα εμπνέουν κι εμψυχώνουν, εξελίσσουν κοινωνικά και κινητοποιούν καλλιτεχνικά.

Αυτή τη φορά, η Βόλτα μας φιλοξενεί τις Eριφίλη Γιαννακοπούλου, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Αμαλία Καβάλη και Κατερίνα Μαυρογεώργη, μέλη των WOM.A. – Women In Arts, με τις οποίες συνομιλεί για το ελληνικό #metoo​, τη δράση και τους στόχους της νεοσύστατης πρωτοβουλίας γυναικών εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού και των Τεχνών WOM.A., την έμφυλη βία, τις εργασιακές συνθήκες των γυναικών στον πολιτισμό κ.α.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δεκαήμερης ψηφιακής εκστρατείας κοινωνικής ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης Respect Art Workers, για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας στον χώρο των τεχνών, του πολιτισμού και του θεάματος, η οποία οργανώνεται από την πρωτοβουλία Support Art Workers, την πρωτοβουλία WOM.A. – Women In Arts, τη Φοιτητική Ένωση για το Φύλο και την Ισότητα (ΦΥΛ.ΙΣ.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Ένωση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης (Ε.Α.Ν.Δι.Θ.) από τις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, έως τις 18 του ίδιου μήνα.