Oι Support Art Workers στηρίζουν την απεργία της 26ης Νοεμβρίου και τις δράσεις των σωματείων, τα οποία καλούν σε αποχή από κάθε μορφής εργασία, καταδικάζοντας το νέο εργασιακό νομοσχέδιο κι απαιτώντας την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις νοσηλευτών στο Ε.Σ.Υ και τη δημιουργία κλινών Μ.Ε.Θ.

 

Στις 26 Νοεμβρίου 2020 σε καλούμε να μπλοκάρεις το επερχόμενο νομοσχέδιο με τις ακόλουθες προτεινόμενες δράσεις :

 

  1. Κάνε αντιγραφή την παρακάτω προτεινόμενη επιστολή και στη συνέχεια επικόλλησέ την στο σώμα κειμένου του email σου, υπογράφοντας -προαιρετικά – με το ονοματεπώνυμό σου, γράφοντας στο θέμα:

 

« Επιστολή υπεράσπισης της υγείας και ακύρωσης του εργασιακού νομοσχεδίου»

 

 και στείλτο στα εξής emails:

 

primeminister@primeminister.gr ( Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Καλείτε εδώ για να ρωτήστε αν η επιστολή έλαβε πρωτόκολλο 2106711000)

 

sitecontact@moh.gov.gr (Υπουργό Υγείας κ Κικίλιας. Καλείτε εδώ για να ρωτήστε  αν η επιστολή έλαβε πρωτόκολλο 2132161242)

 

ypourgos_erg@yeka.gr ( Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση.  Καλείτε εδώ για να ρωτήστε  αν η επιστολή έλαβε πρωτόκολλο 2103368362)

 

gram-ypourgou@yme.gov.gr ( Υπουργό Μεταφορών κ Καραμανλή. Καλείτε εδώ για να ρωτήστε αν η επιστολή έλαβε πρωτόκολλο 2106508930)

 

fileminister@yptp.gr (Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη. Καλείτε εδώ για να ρωτήστε αν η επιστολή έλαβε πρωτόκολλο 2131520358)

 

gram-protocol@parliament.gr (Γραμματεία πρωτοκόλλου Βουλής. Καλείτε εδώ για να ρωτήστε αν η επιστολή έλαβε πρωτόκολλο 2103692128)

 

Όσο πιο πολλοί το κάνουμε τόσο πιο επιδραστικό θα είναι και τόσες πιο πολλές φορές θα πρωτοκολληθεί.

 

  1. Επικόλλησε την σχετική επιστολή στα profiles σου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ταγκάροντας τους σχετικούς υπουργούς/υπουργεία και διάδωσε τη συγκεκριμένη δράση αναγράφοντας το παρόν λινκ https://www.supportartworkers.org/apergia2611/ με τις οδηγίες και τα ακόλουθα hashtags #giafantasou #blockareto #αντεργατικονομοσχεδιο #ερχεται #μπλοκαρετο #supportartworkers

 

 

    1. Φαντάσου πώς θα θέλες το μέλλον της εργασίας και συμπλήρωσε τη φράση “Φαντάσου…” αναρτώντας την με χάσταγκ #giafantasou #blockareto #αντεργατικονομοσχεδιο #ερχεται #μπλοκαρετο #supportartworkers

 

 

 

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ

 

Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη

Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια

Υπουργό Εργασίας κ. Ι. Βρούτση

Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοίδη

Υπουργό Μεταφορών κ. Αχ. Καραμανλή

 

 

Τους τελευταίους μήνες βιώνουμε το εξής παράδοξο: Εν μέσω μιας σοβαρούς υγειονομικής κρίσης που κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές, εμμένετε σε μια επικίνδυνη υποβάθμιση του συστήματος υγείας. Την ίδια στιγμή που η δημόσια υγεία χρειάζεται επείγουσα ενίσχυση, επιδοτείτε ιδιώτες όπως αεροπορικές εταιρείες, ιδιωτικά κανάλια και ιδιωτικές κλινικές καθώς και ενισχύετε τα σώματα ασφαλείας.

 

Ταυτόχρονα αναστέλλετε δημοκρατικές αρχές και θεσμούς που οφείλετε να σέβεστε.

Περιστέλλετε αδιαπραγμάτευτα πολιτικά δικαιώματα, ενώ θεσμοθετείτε νόμους και μέτρα ενάντια στα πιο ευαίσθητα και κρίσιμα δημόσια αγαθά όπως η παιδεία, το περιβάλλον, ο πολιτισμός και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι (αρ.11).

 

Το εργασιακό νομοσχέδιο που προτίθεστε να καταθέσετε και δεν έχετε καν ανακοινώσει επίσημα, έρχεται με τη σειρά του να ακυρώσει στην κυριολεξία θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα.

Με την κατάργηση του 8ωρου, τη νομοθέτηση των απλήρωτων υπερωριών, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και την απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία μας στρέφετε σε οπισθοδρόμηση κυριολεκτικά ενός αιώνα.

 

Οι ιδεολογικές καταβολές οποιασδήποτε κυβέρνησης δεν μπορούν να καθορίζουν την προάσπιση της υγείας, της εργασίας και εν γένει της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ζωών όλων μας.

Λευκή επιταγή δεν έχουμε δώσει σε κανέναν και για κάθε πολιτική απόφαση ή απραξία είσαστε υπόλογοι.

 

Ως ελάχιστο δείγμα σοβαρούς ανησυχίας και αντίθεσης σε πολιτικές αποφάσεις που αφορούν και καθορίζουν τη ζωή όλων μας, καταδικάζουμε το αναχρονιστικό εργασιακό νομοσχέδιο και σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ:

 

-Να προσλάβετε ΑΜΕΣΑ γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στο Ε.Σ.Υ., να

δημιουργήσετε ΑΜΕΣΑ νέες Μ.Ε.Θ., να επιτάξετε τις ιδιωτικές κλινικές για

να μη συνεχίσουμε να θρηνούμε και άλλους νεκρούς.

-Όσο η κοινωνία βιώνει τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση, να σταματήσετε να καταθέτετε και να ψηφίζετε νέα νομοσχέδια που υποθηκεύουν το μέλλον όλων των εργαζομένων.

– Να πάρετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για ασφάλεια και υγιεινή σε χώρους εργασίας, αποσυμφόρηση των ΜΜΜ, αποσυμφόρηση σχολικών τάξεων άμα τη επιστροφή στις σχολικές αίθουσες, επίταξη 2.000 τουριστικών λεωφορείων που δεν χρησιμοποιούνται.

-Να ανακοινώσετε ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης όλων των εργαζομένων που έχετε θέσει σε αναγκαστική παύση εργασίας λόγω πανδημίας

-Να αποσύρετε κάθε μέτρο αναστολής του συνταγματικού δικαιώματος στην συνάθροιση

 

Αναμένοντας να ακούσουμε νέα σας.

 

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

 

(υπογραφή)

 

Support Art Workers