Οργανώνουμε μια νέα σειρά διαδικτυακών συζητήσεων με τίτλο SAW Radical Voices/Radical Actions, όπου συζητάμε με εργαζόμενους του πολιτισμού από το εξωτερικό για ιδέες και πράξεις που επιχειρούν να χαράξουν τολμηρές τομές στην πολιτιστική πολιτική και την κοινωνική οργάνωση.

Οι συζητήσεις μας μεταδίδονται ζωντανά στη σελίδα των @Support Art Workers (https://www.facebook.com/Support-ART-Workers-115572620137765). Κατά τη διάρκειά τους, το κοινό καταθέτει γραπτά τις ερωτήσεις και τα σχόλιά του στη σελίδα αυτή. Λόγω του διεθνούς της χαρακτήρα, η σειρά αυτή των συνομιλιών γίνεται στα αγγλικά.

Η πρώτη συζήτηση της σειράς έλαβε χώρα την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου και καλεσμένη μας ήταν η Ingrid Vranken από τις Βρυξέλλες με την οποία μιλήσαμε για τη συμμετοχή της στη δημιουργία ενός συστήματος δίκαιης συναλλαγής (fairtrade) στις τέχνες (Juist Is Juist, https://www.juistisjuist.be) καθώς και σε μια ομάδα καλλιτεχνών που δημιούργησαν ένα κοινό πορτοφόλι (Common Wallet, https://vimeo.com/295537042) για τη διαχείριση του εισοδήματός τους από κοινού, ως αντίδραση στο ατομικιστικό καπιταλιστικό μοντέλο. 

 

Εδώ θα βρείτε το podcast της πρώτης μας συζήτησης: