ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Καλησπέρα σε όλ@,
Η πρόσβαση στις δομές υγείας και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι βασική ανάγκη και δικαίωμα όλων μας. Δυστυχώς ωστόσο στις δύσκολες εποχές που ζούμε, αρκετοί από εμάς δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε απαραίτητες εξετάσεις, επίσκεψη σε γιατρούς ή αναγκαία φάρμακα αυτή την περίοδο. Με αυτό το σκοπό η ομάδα αλληλεγγύης ήρθε σε επαφή με επαγγελματίες του χώρου της υγείας που επιθυμούν να προσφέρουν δωρεάν ή σε πολύ χαμηλό κόστος τις υπηρεσίες τους, στο Support Art Workers.
Α.Το μαιευτικό, γυναικολογικό και χειρουργικό κέντρο ΛΗΤΩ συμμεριζόμενο τις δυσκολίες που έχουν πλήξει τον καλλιτεχνικό χώρο λόγω της πανδημίας του COVID-19, προσφέρει σε καλλιτέχνες και εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού τη διενέργεια βιοχημικών εξετάσεων, τεστ Παπανικολάου και ψηφιακής μαστογραφίας σε προνομιακές τιμές έως 31/12/20.
Συγκεκριμένα:
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:
Βιοχημικές εξετάσεις:
Για ασφαλισμένους: Συμμετοχή Ασφαλισμένου – με παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ
Για ανασφάλιστους: Τιμή ΦΕΚ
Ψηφιακή Μαστογραφία
Για ασφαλισμένους: 5,50€ – με παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ
Για ανασφάλιστους: 35€
Τεστ Παπανικολάου
Για ασφαλισμένους: Δωρεάν – με παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ
Για ανασφάλιστους: 8€
Γυναικολογική/Μαιευτική επίσκεψη
Για ασφαλισμένους & ανασφάλιστους: Δωρεάν, κατόπιν ραντεβού
Περαιτέρω, προκειμένου να διασφαλίσουμε μια άριστη διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στέλνουν με email στο solidarity.sawgreece@gmail.com, την επιθυμία να λάβουν κάποια από τις προσφορές του ΛΗΤΩ με θέμα:
“ΛΗΤΩ – βιοχημικές εξετάσεις”
“ΛΗΤΩ – Ψηφιακή Μαστογραφία”
“ΛΗΤΩ – Τεστ Παπανικολάου”
“ΛΗΤΩ – γυναικολογική ή μαιευτική επίσκεψη”
καθώς και ονοματεπώνυμο, στοιχεία επικοινωνίας, επάγγελμα, ΑΜΚΑ.
Κατόπιν οι ενδιαφερόμενοι/ες θα ενημερώνονται με email για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να ισχύουν οι τιμές της προσφοράς.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για βιοχημικές εξετάσεις, ψηφιακή μαστογραφία και τεστ παπανικολάου, θα πρέπει οι ασφαλισμένοι ενδιαφερόμενοι να έχουν προμηθευτεί παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ πριν το ραντεβού τους στο ΛΗΤΩ.
Β. Στο Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου θα δέχονται περιστατικά από τους Support Art Workers. Όποιος χρειάζεται παροχή πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης μπορεί να πάρει τηλέφωνο δηλώνοντας την ιδιότητά του, καλλιτέχνης ή προσωπικό θεαμάτων ή οτιδήποτε αφορά τους τους Art Workers και θα λαμβάνει την αντίστοιχη περίθαλψη.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ιατρικούς κλάδους που θα καλύπτονται:
-Παθολογία
-Γυναικολογία
-Οδοντιατρική
-Ψυχολογική υποστήριξη
-Φυσιοθεραπεία
-Εμβόλια για τα παιδιά
-Συνταγογράφηση
-Παραπομπή για εργαστηριακές εξετάσεις
Εθελοντές γιατροί όλων των ειδικοτήτων (παθολόγοι, παιδίατροι, χειρουργοί, γυναικολόγοι, δερματολόγοι, καρδιολόγοι, οφθαλμίατροι, ορθοπεδικοί, ακτινολόγοι, πνευμονολόγοι, ΩΡΛ, ψυχίατροι, νευρολόγοι) παρέχουν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα για τους ασθενείς να πραγματοποιήσουν δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις, μέσω παραπομπών σε συνεργαζόμενους φορείς. Μετά την παρακολούθηση των ασθενών από τους ιατρούς του Πολυϊατρείου, τους χορηγούνται τα απαραίτητα φάρμακα.
Info:
Αθήνα
Σαπφούς 12
Τ.Κ. 105 53
T: (+30) 210 32 13 150
Τ:(+30) 210 32 36 222
F: (+30) 210 32 13 850
info@mdmgreece.gr
Θεσσαλονίκη
Πτολεμαίων 29Α (εντός στοάς),
Τ.Κ. 546 30,
Τ/F: (+30) 2310.56.66.41
T/F: (+30) 2315.31.42.06
e-mail:thessaloniki@mdmgreece.gr
Γ. ΦΑΡΜΑΚΑ/ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Επίσης μετά από έρευνα της ομάδας αλληλεγγύης για όσους από εμάς έχουν ανάγκη από φάρμακα ή επιθυμούν να δωρίσουν φάρμακα, μπορούν να αναζητήσουν τον τρόπο στο site ή στην εφαρμογή givemed και συγκεκριμένα:
1. Για αναζήτηση κοινωνικών φαρμακείων στην περιοχή σας, σε λίστα ή χάρτη:

https://givmed.org/el/koinonika-farmakeia-mko/

2. Για δωρεά φαρμάκων:

https://givmed.org/el/dorea-farmakon/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>