ΟΜΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
#SupportArtWorkers
Περι συκοφαντιών για τις εκλογές του ΣΕΗ
Με πολύ μεγάλη απογοήτευση καλούμαστε να εκθέσουμε ένα ζήτημα το οποίο σε κάθε άλλη περίπτωση θα αποφεύγαμε, θεωρώντας καθήκον μας να απαντήσουμε στη συνεχή προσπάθεια να μας εμπλέξουν στην “μάχη” των εκλογών του Σωματείου των ηθοποιών .
Κυκλοφορεί εδώ και μέρες, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους – ακόμα και ενυπόγραφα και επισήμως – μια κατηγορία προς τους #SupportArtWorkers από την πλευρά ενός συνδυασμού του ΣΕΗ, ότι κληθήκαμε ως κίνημα (!) να συνομιλήσουμε θεσμικά με το Σωματείο και αρνηθήκαμε.
Η απογοήτευσή μας έγκειται στο γεγονός ότι η πρωτοβουλία SAW δέχεται απαξίωση και εμπαιγμό όχι μόνο από την Κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της, από το ΥΠΠΟ και από τα ΜΜΕ με την πλήρη αδιαφορία τους, αλλά και από τα ίδια τα ζωτικά και αναπόσπαστα – εξ ορισμού – μέρη της που είναι οι εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού. Συγκεκριμένα, παρατηρούμε την προσπάθεια μελών σωματείου να αποτελέσουμε, στον βωμό μιας εκλογικής διαδικασίας, μία παράπλευρη απώλεια. Τα σωματεία είναι τα μοναδικά θεσμικά μας όπλα και θα έπρεπε να περιφρουρούν ως κόρη οφθαλμού την Πρωτοβουλία αυτή, η οποία ΜΟΝΟ τόπο συνάντησης, ζύμωσης και ενότητας μπορεί και επιθυμεί να αποτελέσει.
Επιπρόσθετα, έχουμε πολλάκις τονίσει πως ακριβώς επειδή ο τρόπος οργάνωσης των SAW είναι τυχαίος, όχι συμβατά “δημοκρατικός” όπως έχουμε συνηθίσει, όχι “νομιμοποιημένος” μέχρι να καταφέρουμε – παρά τις αντίξοες συνθήκες – να πραγματοποιήσουμε την μεγάλη μας συνάντηση, όλοι μαζί, ΔΕΝ υπάρχει ένα κέντρο λήψεων αποφάσεων, ΔΕΝ υπάρχουν εκπρόσωποι που να μπορούν να πραγματοποιήσουν διμερείς συναντήσεις με θεσμικά όργανα, παρά μόνον ομάδες που συγκεντρώνουν ιδέες και αιτήματα και προγραμματίζουν την υλοποίηση αγώνων .
Παρόλα αυτά, ομάδα ηθοποιών από την ΟΜΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ του #SupportArtWorkers βρέθηκε με το ΣΕΗ για να παραλάβει γνώση και να ζητήσει συντονισμό. Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ έλαβε επίσης γνώση από το ΣΕΧΩΧΟ, από την ΠΟΘΑ, από τους εργαζόμενους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από την ΕΤΕΚΤ και από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο (είτε με απευθείας προσωπική επικοινωνία, είτε μέσω παροχής εγγράφου υλικού). Παράλληλα βρίσκεται σε άμεσο συντονισμό και συνεχή επικοινωνία με πόλεις σε όλη την Ελλάδα, (Πάτρα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο κλπ.) καθ’όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της.
Συνεπώς είναι εξόχως ανησυχητικό και θλιβερό να προσπαθεί κανείς να διαταράξει την ενότητα ενός κινήματος που ουδεμία σχέση έχει με τις εκλογές ενός σωματείου!
SupportArtWorkers είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ανήκουμε εδώ.
Και αυτή είναι η πραγματική μας νίκη .
Όσο κι αν προσπαθήσει κανείς να υπονομεύσει τη μαζικότητα αυτής της Πρωτοβουλίας, επιθυμώντας να της προσδώσει την “ταμπέλα” της κομματικής παράταξης ή του “εργαλείου” της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και να την προσδιορίσει ως διάττοντα αστέρα, ως υποκινούμενο παρακλάδι κομμάτων και μηχανισμών, η ίδια η ταυτότητα και η σύσταση της Πρωτοβουλίας θα τον διαψεύδει πανηγυρικά και θα βρίσκει αυτόματα ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ συντεταγμένα και αδιάσπαστα ΕΝΑΝΤΙΟΥΣ.
Σύντομα θα βρεθούμε από κοντά, μαζικά και ο διάλογος θα είναι ανοιχτός για όλα τα θέματα.
Ο δρόμος δεν θα είναι ούτε εύκολος, ούτε σύντομος.
Συνεχίζουμε.
#SupportArtWorkers

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>