ΟΜΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
#SupportArtWorkers
KΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ
Όσο ετοιμάζουμε την πρώτη ανοιχτή συνάντηση όλων των Support Art Workers (πληροφορίες θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα), οι εξελίξεις – δυστυχώς – τρέχουν.
Το ΥΠΠΟ προσπάθησε να δείξει ότι κάπως ταρακουνήθηκε, αλλά, επί της ουσίας ούτε προτίθεται να προστατεύσει συνολικά τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό, ούτε μετακινείται κατ’ ελάχιστο από την παρωχημένη αντίληψή του για έναν πολιτισμό με αναθέσεις και απόλυτη άγνοια της σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης. Ο Πολιτισμός θεωρείται αχρείαστος, μπορεί και επικίνδυνος. Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Παιδείας, στην ίδια γραμμή, με ανακοίνωσή του, επιβεβαίωσε στις 18 Ιουνίου την κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο Λύκειο. Αμύνεται δε για την επιλογή του, λέγοντας ότι τα μαθήματα δεν είχαν συμμετοχή. Αντιμετωπίζει δηλαδή (όπως και με την περίπτωση του περιβόητου Μητρώου Καλλιτεχνών από το Υπουργείο Εργασίας) τον Πολιτισμό με όρους αγοράς και δημοφιλίας. Ότι δεν «πουλάει», κόβεται.
Απέναντι σε αυτές τις τακτικές – και όσο, παράλληλα με την Συνέλευση, ετοιμάζουμε το νέο Δελτίο Τύπου μας για όλα αυτά – σας καλούμε να μπούμε όλοι μαζί σε μια διαδικασία εύρεσης μιας δυναμικής και όσο γίνεται περισσότερο μαζικής δράσης.
Περιμένουμε τις ιδέες σας. Γράψτε στα σχόλια τις ιδέες σας για το ποια δράση θα ήταν η ιδανική για απάντηση σε αυτά που βιώνουμε.
Επίσης, αποδεχόμενοι την ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ., Ε.Ε.Τ.Ε., Α.Σ.Κ.Τ., καλούμε όλους μας να συμμετέχουμε στην συγκέντρωση με θέμα την έξωση της Τέχνης από το Γενικό Λύκειο, το Σάββατο 20 Ιουνίου ώρα 6:30μμ στον προαύλιο χώρο της ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256).
Στη συγκέντρωση αυτή θα αποφασιστεί, επίσης, ένα πρόγραμμα δράσης, μετά από κοινή εισήγηση των φορέων και προτάσεων των συναδέλφων. Και εκεί η παρουσία μας είναι απαραίτητη.
SupportArtWorkers

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>