ΟΜΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
#SupportArtWorkers
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Καθώς οι εξελίξεις στην μετά-lockdown περίοδο προχωρούν με γοργούς ρυθμούς για την κοινωνία εν γένει αλλά και για τον Πολιτισμό, η Πρωτοβουλία SupportArtWorkers εξακολουθεί να παραμένει απολύτως ενεργή.
Η επιδεικτική στην αρχή αδιαφορία, έπειτα κωλυσιεργία και τελικά προχειρότητα των εξαγγελιών και των μέτρων της Κυβέρνησης για τους εργαζόμενους στον χώρο των Τεχνών εν αντιθέσει με την πρωτοφανή κινητικότητα και την εντυπωσιακή συσπείρωση των κλάδων και των ανθρώπων που εργάζονται γύρω από αυτές (ίδρυση νέων σωματείων, ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων, εκλογές, ποικίλες συνελεύσεις/διαβουλεύσεις, πληθώρα δράσεων και κινητοποιήσεων κ.α.) φανερώνουν πως ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας προμηνύεται μεν μακρύς και δύσκολος αλλά έχουμε ήδη κάνει το πρώτο βήμα.
Στο πλαίσιο αυτό και βολιδοσκοπώντας τις εξελίξεις, η Πρωτοβουλία SupportArtWorkers σχεδιάζει με προσοχή και σοβαρότητα τα επόμενα της βήματα. Βασικός στόχος και κέντρο αυτού του σχεδιασμού είναι το κάλεσμα στην πρώτη μας μαζική και ανοιχτή Συνέλευση (στα τέλη του Ιουνίου) μέσα στις ερχόμενες ημέρες για την οποία θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση όπως και αντίστοιχο συνοδευτικό κείμενο – πρόσκληση (γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο αναβάλλεται προς το παρόν και η προαναγγελθείσα διαδικτυακή μας συζήτηση μέσω του Facebook Live).
Ταυτόχρονα και όσο η επικαιρότητα το απαιτεί, προχωρά και ο σχεδιασμός των επόμενων δράσεων της Πρωτοβουλίας καθώς και της νομικής επεξεργασίας και ενημέρωσης για οποιαδήποτε νέα ή ήδη υπάρχουσα ανακοίνωση της Πολιτείας.
Δεν σταματάμε. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε. Συνεχίζουμε να δρούμε.
Μέχρι τέλους.
Αναμείνατε.
#SupportArtWorkers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>